...και το ταξίδι συνεχίζεται!

Αν θα μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο

2013-04-10 17:16

 

 
Αν θα μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο... 
Οι άνθρωποι δεν σέβονται το περιβάλλον. Βάζουν φωτιές, καίνε σπίτια και δάση. Τα εργοστάσια μολύνουν τα ποτάμια και τις θάλασσες με τα απόβλητά τους. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους έστω και για μικρές αποστάσεις και αυτά εκπέμπουν καυσαέρια. Οι υλοτόμοι καθημερινά κόβουν χιλιάδες δέντρα.

Αν μπορούσα στον κόσμο κάτι να άλλαζα, θα έκανα πιο αυστηρούς νόμους. Θα έκλεινα τα εργοστάσια που ρυπαίνουν τα ποτάμια και τις θάλασσες. Θα έβαζα κάδους ανακύκλωσης παντού. Θα έκανα σε όλα τα καμένα δάση αναδάσωση.


Ελένη 
Στ' τάξη

 
Αν θα μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο... 

Δεν ενδιαφέρεται κανείς για τον κόσμο. Αν σκοτώνονται παιδιά ή αν πεινάνε.
Αν θα μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο θα άλλαζα τη ζωή που περνούν οι φτωχοί. Θα άλλαζα και το βρόμικο περιβάλλον το οποίο μας δίνει πολλά αγαθά.

Ειρήνη Κ.
Στ' τάξη

 
Αν θα μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο...

Αν κάτι θα μπορούσα να άλλαζα στον κόσμο είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος. Τα αυτοκίνητα θα τα είχα για ένα πράγμα για να μην το χαλάει το περιβάλλον. Αυτό μου αρέσει, να μην καταστρέψουμε τη φύση.

Γιάννης Σ.
Ε' τάξη

 
Αν θα μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο...
"αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα,
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα"
"ποιος ακούει και ποιος ενδιαφέρεται
για έναν κόσμο που βράζει και φλέγεται"

 

Οι παραπάνω φράσεις πιστεύω ότι λένε για έναν κόσμο διαφορετικό από τον δικό μας. Αυτός ο κόσμος είναι πολύ διαφορετικός γιατί συνέχεια γίνονται πόλεμοι, δεν έχουν να φάνε. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να αλλάξει το περιβάλλον στο οποίο ζούνε γιατί το αύριο γι' αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να είναι πολύ ωραίο και όμορφο. Εγώ πιστεύω ότι κάποια μέρα σε αυτόν τον κόσμο θα σταματήσουν οι πόλεμοι.

 

Εγώ σε αυτόν τον κόσμο θα άλλαζα τα πάντα. Το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να σταματήσουν οι πόλεμοι και το δεύτερο θα ήταν για τα παιδιά που είναι ορφανά. Θα συγκέντρωνα λίγα χρήματα και θα τα έβαζα σε ένα ορφανοτροφείο για να μην στεναχωριούνται. Και μπορεί και κάποια μέρα να βρεθούν σε αυτούς που τους σκοτώνουν και θα λένε "αυτοί είναι που έκαναν κακό σε εμάς και στους γονείς μας γι' αυτό κι εμείς θα τους βάλουμε στη φυλακή".


Ειρήνη Σ.
Ε' τάξη

 
Αν θα μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο...
θα έκανα όλους τους ανθρώπους καλούς, αν μπορούσα, και μετά θα έδινα λεφτά στους φτωχούς και θα έκανα όλον τον κόσμο να γελάει και όλοι να είναι χαρούμενοι.


Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008,

Κωνσταντίνα
Ε' τάξη

https://www.sxoliko.gr

Πίσω

Αναζήτηση στο site

Φωτο που χρησιμοποιείται υπό το Creative Commons www.Photobotos.com  © 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα