...και το ταξίδι συνεχίζεται!

Γατάκι ταξίδεψε στις ρόδες αεροπλάνου

2013-08-10 21:14

Γατάκι ταξίδεψε στις ρόδες αεροπλάνου

Ο ασπρόμαυρος κεραμιδόγατος, ηλικίας περίπου δυο μηνών, εθεάθη στους διαδρόμους του «Ελ. Βενιζέλος» την περασμένη Τετάρτη να κινείται  κοντά σε αεροσκάφος τύπου Airbus 321 της ελβετικής Swiss Air. Όταν ενημερώθηκαν τα μέλη του προσωπικού εδάφους, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας, άρχισαν να αναζητούν το ζωάκι.

Οι έρευνες για τον τετράποδο «λαθρεπιβάτη» κράτησαν περίπου δυο ώρες, καθυστερώντας την πτήση. Καθώς δεν εντοπίστηκε πουθενά, ο κυβερνήτης ζήτησε άδεια για απογείωση και η πτήση εκτελέστηκε κανονικά.

Όταν όμως έπειτα από περίπου δυο ώρες το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης, οι μηχανικοί εδάφους έμειναν με το στόμα ανοιχτό, καθώς είδαν από την κρύπτη του μπροστινού τροχού του αεροπλάνου να ξεπροβάλλει ένα… ασπρόμαυρο κεφαλάκι γατιού!

Το ζώο που έδειχνε ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο, μεταφέρθηκε αρχικά στο ιατρείο του αεροδρομίου, απ’ όπου το παρέλαβε ο κτηνίατρος. Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της Swiss Air Μίριαμ Ζίσακ, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το μικρό αυτό πλάσμα κατάφερε να επιβιώσει για 1.600 χιλιόμετρα, σε συνθήκες έλλειψης οξυγόνου με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 50 βαθμούς υπό το μηδέν.

 

Πηγή: Δημοκρατία

 

Πίσω

Αναζήτηση στο site

Φωτο που χρησιμοποιείται υπό το Creative Commons www.Photobotos.com  © 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα