...και το ταξίδι συνεχίζεται!

Salar de Uyuni: Ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης

2013-04-27 01:14

Salar de Uyuni: Ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης (10)

 

Δεν πρόκειται για τρικ στο Photoshop! Το Salar de Uyuni (salar είναι η επιφάνεια με αλάτι – αλυκή στα Ισπανικά) είναι η μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου και έχει έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στην πραγματικότητα, πριν από περίπου 30.000-42.000 χρόνια, η περιοχή ήταν μέρος μιας γιγάντιας προϊστορικής λίμνης, της λίμνης Minchin. Όταν η λίμνη αποξηράνθηκε, άφησε πίσω της δύο νέες λίμνες και δύο τεράστιες περιοχές με ερήμους από αλάτι, την Salar de Coipasa και την μεγαλύτερη εκ των δύο Salar de Uyuni.

 

 

Βρίσκεται στην νοτιοδυτική Βολιβία, κοντά στην κορυφή των Άνδεων, και καλύπτεται από μια κρούστα αλατιού λίγων μέτρων, η οποία είναι εξαιρετικά επίπεδη με το μέσο όρο των διακυμάνσεων της σε υψόμετρο το ένα μέτρο σε όλη την περιοχή της Salar. Η γιγάντια περιοχή, ο καθαρός ουρανός και η εξαιρετικά επίπεδη επιφάνεια, κάνουν την Salar ένα ιδανικό αντικείμενο για τη βαθμονόμηση των υψομετρητών των δορυφόρων παρατήρησης της Γης.

Όταν καλύπτεται από νερό, αυτό το μοναδικό μέρος γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους καθρέπτες της Γης…Δείτε Περισσότερα: https://www.otherside.gr

Πίσω

Αναζήτηση στο site

Φωτο που χρησιμοποιείται υπό το Creative Commons www.Photobotos.com  © 2013 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα